Oefening: Vliegles

Opdracht en inspiratiefoto van Schrijven Online

‘Vandaag mag het,’ zei mama vanochtend.
Maar hier op de rand voel ik me toch niet echt stoer. Mijn broertjes zitten achter me te duwen, zij willen ook. Het is zaak te zorgen dat ik zelf bepaal wanneer ik echt ga en dat ik me niet door hen laat dwingen.
Ik kijk nog eens over de rand. Even verderop zie ik een rode kat lopen.
‘Nou, ik ga!’ zeg ik tegen de rest.
Ik wil niet laten zien hoe bang ik ben en spring daarom vol bravoure over de rand. Meteen begin ik met mijn vleugels te slaan. Om de een of andere reden werkt het bij mij niet direct zoals bij papa. Als hij wegvliegt van het nest, dan ziet dat er magnifiek uit, hij lijkt dan wel een havik. Mijn bewegingen lijken meer op die van een mus dan op die van een havik.
Maar goed, ik fladder en ik val niet als een baksteen naar beneden. Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat ik wel degelijk naar beneden ga. Ik zie de rode kat al nieuwsgierig zijn blik omhoog richten.
Ik ben nog maar een halve meter boven de grond, het moet nu toch echt gebeuren. Ik kijk niet meer naar beneden, maar naar boven. Hoog in de lucht zie ik een havik zweven. Iets lager vliegt een vlucht ganzen. Nog lager vliegt mijn moeder. Ze kijkt bezorgd en is zich al aan het voorbereiden voor een aanval op de kat. Ik kijk naar haar vleugels en imiteer wat ik zie.
Ik ga soepeler bewegen en lijk nu eindelijk op de zwaluw die ik ben. Ik voel dat ik weer omhoog ga en geniet van de wind om me heen. Enkele seconden later land ik in de dakgoot van de boerderij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.